BeMedico - chirurgie - medische professionals - contact - nieuws - dermatologie - plastische chirurgie - industrie - maxillofaciale chirurgie - oncologie - orthopedie - revalidatie - traumatologie -tandheelkunde - urologie

Oncologie

Volgens de Stichting Kankerregister worden 1 man op 3 en 1 vrouw op 4 voor hun 75 jaar met kanker geconfronteerd. Een van de bestaande kankerbehandelingen is chemotherapie. Er zijn verschillende soorten van chemotherapie: alkylerende middelen, antimetabolieten, antitumorale antibiotica, topo-isomerase-inhibitoren of microtubulaire-inhibitoren. Helaas zijn er ook tal van neveneffecten gelinkt aan chemotherapie. 

Neveneffecten

De bijwerkingen van chemotherapie zijn over het algemeen afhankelijk van het soort therapie dat wordt toegediend. De meeste bijwerkingen van chemotherapie stoppen na de behandeling maar ze kunnen ook preventief aangepakt worden.

Er zijn maar liefst 200 neveneffecten gelinkt aan chemotherapie waarbij men zowel mentale als fysieke bijwerkingen in achting neemt. Denk aan hartproblemen, glaucomen, bronchitis, depressie, gewichtsveranderingen alsook polyneuropathie, het hand-voet syndroom, vaginale problemen,  mucosistis en radiodermatitis  en haarverlies.

Bekijk hier het overzicht van de 200 neveneffecten van chemotherapie én hoe ze te behandelen of voorkomen.

Onze oplossingen

Polyneuropathie - Hand-voet syndroom

Vaginale problemen

Orale mucositis

Radiodermatitis

Haarverlies

Recente wetenschappelijke artikels over oncologie

Bent u geïnteresseerd in één van onze oplossingen, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?