Haarverlies

Het risico op haaruitval bij chemotherapie kan verlaagd worden door het gebruik van hoofdhuidkoeling. DigniCap is een speciale thermische methode die haaruitval vermindert door koeling van de hoofdhuid vóór, tijdens en na de chemotherapie.

  • Verminderde bloedstroming: door vernauwing van de haarvaten (vasoconstrictie) wordt de hoeveelheid chemo die de haarfollikels bereikt sterk verminderd. 
  • Vertraagd metabolisme: een lagere temperatuur van de hoofdhuid vermindert significant de cellulaire activiteit. Dankzij deze twee reacties absorberen de follikels minder chemotherapeutische stoffen, wat leidt tot minder of geen haarverlies.

Uitstekende resultaten, onderschreven door wetenschappelijke studies, in het voorkomen van haarverlies door chemotherapie.

  • Betrouwbaar koelingssysteem met een constante en gecontroleerde temperatuurregeling.
  • Stille en dus niet storende werking tijdens de behandeling.
  • Comfortabele en aanpasbare “single patient use” hoofdkap. Deze zorgt voor een hygiënische behandeling: iedere patiënt heeft gedurende de volledige duur van behandeling zijn/haar eigen kap die herbruikbaar is.
  • Tijdswinst voor verpleegkundigen dankzij een vlotte bediening met het touchscreen en de quick-connect koppelingen.
  • Ergonomisch design dat gemakkelijk te verplaatsen is voor koeling na de chemotherapie-behandeling. Batterijen zorgen ervoor dat ook tijdens het transport van de patiënt de temperatuur constant blijft.

 

Bekijk ons aanbod voor haarverlies: 

DigniCap Delta

Om haaruitval ten gevolge van chemotherapie te voorkomen

HILOTHERAPIE ChemoCare

Ter preventie van polyneuropathie en haarverlies

Bent u geïnteresseerd in één van onze producten, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd voor welke andere indicaties BeMedico oplossingen aanbiedt?

Recente wetenschappelijke artikels 

Geen wetenschappelijke artikels beschikbaar