Tandgevoeligheid (DHS)

Dentine hypersensitivity (DHS) of cervicale dentale gevoeligheid is een van de meest voorkomende tandheelkundige problemen. Het wordt gekenmerkt door een korte, scherpe pijn als gevolg van blootliggend tandbeen in reactie dat niet kan worden toegeschreven aan ander tandheelkundige defect of pathologie. De hypergevoeligheid kan voelbaar zijn op meerdere tanden, in één gebied van de mond of op één specifieke tand. Het kan de levenskwaliteit van een patiënt aanzienlijk beïnvloeden, een effectieve mondhygiëne belemmeren en vervolgens de esthetiek beïnvloeden.

Een laserbehandeling zorgt voor herkristallisatie van dentine, waardoor een niet-poreus oppervlak ontstaat dat de dentale tubuli geheel of gedeeltelijk wegvaagt en de neurale transmissie beïnvloedt door coagulatie van eiwitten in het tandbeenvocht en daardoor de doorlaatbaarheid vermindert en de beweging van het vocht blokkeert.

De laserondersteunde behandeling van dentineovergevoeligheid is een goede methode om onmiddellijke en langdurige pijn op te lossen. Vergeleken met conventionele desensibiliserende middelen leidt de laserbehandeling tot snelle resultaten met een kortere behandelingstijd en meer comfort voor de patiënt. Fluoridegel of desensibiliserende stoffen die in combinatie met laserlicht worden gebruikt, kunnen de effecten versterken.

LightWalker en Skypulse tandheelkundige lasers zijn ontworpen voor high-speed caviteitspreparaten (meestal zonder verdoving), vrijwel alle chirurgische ingrepen aan weke delen en minimaal invasieve endodontische en parodontale behandelingen. Met ultrasnelle boorsnelheden (die zelfs mechanische bramen overtreffen) en een breed scala aan toepassingen, van zachte en effectieve lasertand whitening tot veilige en effectieve laser endodontische en parodontale procedures (die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd in elke tandartspraktijk), hebben de nieuwe LightWalker & Skypulse-lasers veel percepties over lasertandheelkunde veranderd.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de lasertechnologie leiden Fotona’s bekroonde LightWalker-Line  met de hoogste prestaties en de nieuwe generatie SkyPulse®-lasersystemen de tandheelkundige industrie naar nieuwe niveaus van perfectie met ongeëvenaarde precisie, prestaties en gebruiksgemak.

Lees meer…

Grafiek toont de prevalentie van dentine hypersensitivity (DHS) en de toename na traditionele parodontale behandeling.
Grafiek toont de prevalentie van dentine hypersensitivity (DHS) en de toename na traditionele parodontale behandeling.

Bekijk ons aanbod voor tandgevoeligheid (DHS):

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

SkyPulse

Compacte & gebruiksvriendleijke Er:YAG laser op maat van uw praktijk

LightWalker

LightWalker®

Bent u geïnteresseerd in één van onze lasers, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd voor welke andere indicaties BeMedico dentale lasers aanbiedt?

Recente wetenschappelijke artikels