Bij BeMedico zetten we ons al vanaf onze beginjaren in voor de maatschappij door aan artsen medical devices aan te bieden die het fysieke en mentale comfort van de patiënt verbeteren. We gaan nu nog een stapje verder, we want to give more.
Hoe? Door een partnerschap aan te gaan met Goodgift, een non-profitorganisatie die dezelfde kernwaarden omarmt als BeMedico. Op het platform van Goodgift zijn maar liefst 256 goede doelen gegroepeerd op basis van verschillende actiedomeinen. Zes BeMedico teams selecteren op de website van Goodgift een organisatie die ze willen steunen.
Team BeMedico corporate is als eerste aan de beurt.
Kanker.
Na grondig de verschillende actiedomeinen en bijhorende organisaties te screenen kwam het team vrij snel en unaniem uit bij het thema ‘kanker’. Deze keuze was niet verrassend gezien iedereen binnen het team hiermee al persoonlijk geconfronteerd is geweest, hetzij bij henzelf, hetzij bij familie, vrienden of kennissen. Na wat online onderzoek stuitten ze op deze verontrustende statistieken: elk jaar krijgen zowat 75.000 mensen in België te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn gemiddeld 205 mensen per dag,
8 mensen per uur.
Elk jaar krijgen zowat 75.000 mensen in België te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn gemiddeld 205 mensen per dag, 8 mensen per uur.
Bron: www.oncohemato.be
Al jarenlang neemt Geert, de Group & Legal Controller van BeMedico, deel aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Hij heeft uit de eerste hand ervaren welke impact kanker heeft en heeft helaas al verschillende vrienden aan deze ziekte verloren. Het belang van onderzoek naar kanker staat voor hem buiten kijf. De fondsen die hij verzamelt, worden ingezet voor onderzoeken naar specifieke vormen van kanker waarvoor de medicatie extreem kostbaar is.
Geert neemt al jarenlang deel aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. De fondsen die hij verzamelt gaan naar onderzoek en medicatie.
Team corporate ondersteunt het Kinderkankerfonds.
Bijna alle teamleden zijn ouders en ervaren de emotionele impact van kanker, vooral als het kinderen betreft, nog sterker. Dit was één van de redenen om de vzw Kinderkankerfonds te ondersteunen.
Het team herkent ook de gelijkenis van het doel van het fonds met de missie van BeMedico: we willen beiden de levenskwaliteit van patiënten verbeteren. Niet enkel lichamelijk, het mentale aspect is minstens zo belangrijk.
Ilse, Marketing & Communication Officer bij BeMedico, geeft aan dat ze het lotgenotenaspect waar het Kinderkankerfonds o.a. op focust een belangrijk gegeven vindt. “Ik denk dat het essentieel is dat mensen het gevoel ervaren dat ze niet alleen zijn en dat ze steun kunnen vinden bij anderen in een gelijkaardige situatie. Ik geloof sterk dat dit een positieve invloed heeft op het mentale welzijn ”.
Dat brengt de groep naadloos bij de BeMedico’s waarde ‘Positive’.
Carolien, Marketing Manager bij BeMedico: ‘We hopen dat BeMedico positiviteit en optimisme uitstraalt. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve instelling sneller leidt tot positieve resultaten. Wanneer mijn grootmoeder de diagnose borstkanker te horen kreeg, liet ze de schouders niet hangen en koos ze 100% voor een positieve ingesteldheid.
Dr. Sylvie Rottey, oncoloog bij het UZ Gent en bekend van ‘Topdokters’ omschreef dit eens in een Radio 1 programma met: optimisme zal je kanker niet genezen, maar helpt je de behandeling beter te doorstaan“.
Een andere, misschien eerder voor de hand liggende, BeMedico waarde dat het team linkt aan het Kinderkankerfonds is ‘Involved‘.
We gaan met BeMedico elke uitdaging aan om écht het verschil te maken voor artsen en hun patiënten. Zo kwam onze productspecialist Geert de Campeneere in contact met een arts gespecialiseerd in zowel tandheelkunde als oncologie. Deze arts merkte op dat veel kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan last hadden van aften
in de mond, wat het eten bemoeilijkte of zelfs onmogelijk maakte. In samenwerking met de Universiteit Gent heeft Geert een protocol ontwikkeld voor een medical device dat de genezing van deze aften versnelt. Het toestel wordt vandaag ingezet in verschillende ziekenhuizen.
Onze productspecialist Geert De Campeneere ontwikkelde samen met de Universiteit Gent een protocol voor een medical device om kankerpatiënten te genezen van aften, veroorzaakt door chemotherapie.
'Authentic & supportive'
Door onze bijdrage aan het Kinderkankerfonds streven we ernaar om zowel kinderen als hun ouders te ondersteunen en tegelijkertijd de vooruitgang van de wetenschap te bevorderen in de zoektocht naar en ontwikkeling van nieuwe, innovatieve behandelingen.