BeMedico biedt bijna 10.000 medische oplossingen aan

Van staprobots voor revalidatie tot koeling om haaruitval bij chemotherapie te voorkomen

Gent – 12/12/2021: Het nieuwe bedrijf BeMedico NV biedt duizenden medical devices aan om in te spelen op de vraag van medische professionals en het welzijn van patiënten te verbeteren. De lasers, braces, implantaten, koelingsapparaten e.d. die het bedrijf aanbiedt, hebben diverse toepassingen in verschillende medische specialisaties zoals o.a. orthopedie, dermatologie, urologie, MKA, oncologie en revalidatie.

 

Producten op vraag van medische professionals

Het bedrijf BeMedico biedt duizenden oplossingen aan artsen aan die het fysieke en mentale welzijn van patiënten kunnen verbeteren. “Alle producten die wij verdelen, zijn tot stand gekomen op vraag van medische professionals. Wij luisteren en zorgen vervolgens dat wij de oplossing waar nood aan is, kunnen aanbieden”, aldus Bob Geerts, stichter van B&Co – voorloper van BeMedico. “In de orthopedie bekleden we als kmo een unieke positie met onze implantaten en braces in een markt met voornamelijk multinationals. Andere innovatieve producten die wij aanbieden zijn staprobots, medische lasers en koelingsmachines. Deze laatste worden postoperatief ingezet in de orthopedie, maar hebben ook een belangrijke toepassing binnen de oncologie. Ze helpen de neveneffecten van chemotherapie te voorkomen zoals haaruitval en aantasting van de zenuwen in handen en voeten.”

Bedrijfsidee dankzij enkelblessure

BeMedico is het resultaat van een interne fusie van de vier bedrijven Ortho-Medico, High Tech Laser, Hospital Innovations en Lasermedico, die werden opgericht door Bob Geerts omdat hij merkte dat er in de Benelux nood was aan een verdeler van innovatieve medische oplossingen. “Ik had zelf vaak last van enkelverstuikingen tijdens het spelen van volleybal en merkte tijdens een toernooi dat de Zweedse nationale ploeg zeer specifieke enkelbraces droeg om verstuikingen tegen te gaan. Het bleek dat deze enkel in Zweden verdeeld werden, wat mij op het idee bracht om deze producten op de Benelux-markt te brengen”. Zo ontstonden vier bedrijven opgericht met elk een aparte focus op specifieke sectoren en bijhorende medische oplossingen.

Nu, dertig jaar en duizenden medische oplossingen later, worden alle producten van de vier bedrijven samengebracht onder één noemer. “De medische professionals voor wie we deze producten op de markt brengen, vinden zo veel sneller wat ze nodig hebben en krijgen ook zicht op wat er leeft in andere sectoren”, aldus Bob Geerts.

Blijvende inzet op innovatie voor levenskwaliteit patiënten

Het samenbrengen van deze bedrijven onder één noemer heeft te maken met de nieuwe wind die er sinds dit jaar door het bedrijf waait. Niet alleen zal het nieuwe bedrijf voortaan BeMedico heten, de dagelijkse leiding komt in handen van Dominique Soetaert. “We hebben binnen BeMedico een schitterende ploeg van medewerkers die staan voor heel wat ervaring, expertise en een extreme klantgerichtheid. Als commercieel bedrijf willen we graag groeien, maar we zien ons in de eerste plaats als een partner voor medische professionals en onze oplossingen moeten hun patiënten écht vooruit helpen. Wie een familielid heeft die tegen kanker vecht, weet dat het een vreselijke ziekte is waarbij de chemotherapie soms ondraaglijke bijwerkingen heeft. Het geeft heel veel voldoening dat we het afzien van de patiënten kunnen verlichten en hun levenskwaliteit verbeteren met producten zoals Chemocare of onze Laserpen. Daar doe je het voor. Het zet ons ook aan om te blijven vernieuwen en nieuwe oplossingen aan te reiken aan onze klanten.”

 

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

 


 

Over BeMedico

BeMedico is de hedendaagse, 21e eeuwse transformatie van de vier bedrijven Ortho-Medico, High Tech Laser, Hospital Innovations en Lasermedico – samen B&Co. Elk van deze vier bedrijven werd opgericht door Bob Geerts en spitst zich toe op medische oplossingen voor een specifieke sector. B&Co begon in 1987 met de verdeling van medische lasers en enkelbraces om verstuikingen tegen te gaan voor een volleybalploeg. Nu, 35 jaar later, vormen duizenden innovatieve medische oplossingen die het comfort en welzijn van patiënten moeten verbeteren, de hoofdzaak.

Voor meer informatie en beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen.

Deel deze post op: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Contacteer ons

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.