Orale chirurgie

Lasers van superieure kwaliteit zijn het ideale gereedschap voor alle behandelingen van weke delen in de mond. In tegenstelling tot conventionele kaakchirurgische technieken maken tandheelkundige lasers behandelingen van welke delen mogelijk zonder dat er een scalpel of hechtingen nodig zijn. De chirurgische ingrepen zijn nauwkeurig, zonder bloed en pijnloos dankzij het gelijktijdige stollingseffect dat optreedt tijdens de laser-weefsel interactie.

Fotona’s lage energie, hoge frequentie Nd:YAG pulsbreedtebereik is perfect voor weke delen procedures omdat het zorgt voor extreem fijne ablatie en meer nauwkeurige controle over de insnijdingen. Deze geavanceerde technologie is van bijzonder belang in de kaakchirurgie, waar de snijwerking kan worden aangepast van hoge snelheid met minimale bloeding (100 µs) tot lichte weefselinteractie met onmiddellijke coagulatie of diepe thermische desinfectie (boven 500 µs).

Bovendien is de Er:YAG-lasergolflengte die standaard op alle Fotona-tandlasers wordt geleverd, ook ideaal voor vele behandelingen van zachte weefsels zoals frenectomieën, leukoplakia-verwijdering en nog veel meer.

Bij laserchirurgie zijn de behandelingstijd en de postoperatieve genezingstijd veel korter. Met behulp van Fotona’s Nd:YAG en Er:YAG lasers in de weke delen chirurgie betekent dat hechtingen zelden nodig zijn, en met de gelijktijdige desinfectie-effecten van de laser is de genezing sneller en met minder postoperatieve complicaties.

Bekijk ons aanbod voor orale chirurgie: 

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

LIGHTWALKER ST-E

Dentale Er:YAG Laser voor Harde en zachte Weefsels

LightWalker

LightWalker®

Bent u geïnteresseerd in één van onze lasers, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd voor welke andere indicaties BeMedico dentale lasers aanbiedt?

Recente wetenschappelijke artikels