Genitourinary Syndrome
of Menopause

Het Genitourinary Syndrome of Menopause (GSM) is een nieuwe term die verschillende menopauzesymptomen en -verschijnselen beschrijft, waaronder niet alleen genitale symptomen (droogte, branderigheid en irritatie) en seksuele symptomen (gebrek aan smering, ongemak of pijn, en functiestoornissen), maar ook urineweginfecties (urgentie, dysurie, en terugkerende urineweginfecties).  De termen vulvovaginale atrofie en atrofische vaginitis, die tot voor kort algemeen werden gebruikt, hadden een beperking omdat ze niet het volledige spectrum van symptomen omvatten en niet impliceren dat de symptomen gerelateerd zijn aan een verminderd oestrogeengehalte in de menopauze. Het GSM kan een diepgaande negatieve impact hebben op de levenskwaliteit van postmenopauzale vrouwen.

Oplossing met laser?

GSM kan zowel met de Fotona Smooth als met de Deka MonaLisa Touch® behandeld worden.

De Fotona Smooth™-lasers zijn uiterst sterk binnen gynaecologie dankzij hun vermogen om verschillende behandelingen uit te voeren met indrukwekkende klinische resultaten, comfort voor de patiënt, snelle genezing en zeer korte downtime.

MonaLisa Touch® werkt door het stimuleren van natuurlijke regeneratieprocessen waardoor er meer gehydrateerde en gezonde cellen gecreëerd worden. Dat verbetert de elasticiteit van de vaginale wand en normaliseert de PH waarden. MonaLisa Touch® helpt patiënten met het verlichten van hun symptomen voor 12 tot 18 maanden zonder nood aan verdere ingrepen.

Bekijk ons aanbod voor Genitourinary Syndrome of Menopause:

Fotona Smooth SP/XS

Fotona Smooth SP/XS

Unieke Er:YAG 2940 nm gynaecologische laser ontwikkeld voor de behandeling van urinaire incontinentie

MonaLisa Touch® / SmartXide Touch

MonaLisa Touch® / SmartXide Touch

Een nieuw tijdperk in de behandeling van vaginale atrofie

Bent u geïnteresseerd in één van onze lasers, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd voor welke andere indicaties BeMedico oplossingen aanbiedt?

Recente wetenschappelijke artikels