Debonding

Laser-assisted debonding is de eenvoudigste en veiligste methode voor het verwijderen van orthodontische beugels of fineer, met behulp van de unieke eigenschappen van de Er:YAG-golflengte en de geoptimaliseerde interactie met het bindmateriaal.

De eigenschappen van de Er:YAG-golflengte van LightWalker maken de overdracht van laserenergie door middel van fineer of orthodontische armbanden mogelijk. De laserenergie wordt op haar beurt geabsorbeerd in het bindmateriaal, wat een wijziging van de hechtsterkte veroorzaakt, waardoor een snelle en pijnloze verwijdering mogelijk is met een aanzienlijk verminderd risico op glazuurbreuk.

In het verleden werd debonding uitgevoerd met verschillende laserbronnen en golflengten, waaronder CO2, Nd:YAG, diode en nu Er:YAG. Onder deze veelzijdige groep van golflengten heeft Er:YAG de hoogste absorptie in water, wat resulteert in een minimaal thermisch effect en verminderde warmtegeleiding.

Omdat de hechtmaterialen een hoog watergehalte hebben, resulteert dit in een optimale absorptie van energie in dit type materiaal, wat resulteert in een verminderde hechting door thermische ontharding en selectieve ablatie, met een verminderde thermische belasting van het omringende weefsel.

Debonding of Ceramic brackets by Er:YAG Laser

Bekijk ons aanbod voor debonding: 

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

LIGHTWALKER ST-E

Dentale Er:YAG Laser voor Harde en zachte Weefsels

LightWalker

LightWalker®

Bent u geïnteresseerd in één van onze lasers, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd voor welke andere indicaties BeMedico dentale lasers aanbiedt?

Recente wetenschappelijke artikels