Wetenschappelijke bibliotheek

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

BeMedico heeft een portfolio van medische oplossingen waar kwaliteit voorop staat. De effecten van de behandelingen met onze producten zijn, waar mogelijk, wetenschappelijk onderbouwd. Om onze klanten professioneel advies te geven, zetten we volop in op interne opleiding. We delen onze kennis met medische professionals via o.a. workshops en demo’s om het fysieke en mentale comfort van hun patiënten te maximaliseren.

Daarnaast voorzien we ook online een wetenschappelijke bibliotheek. In deze bibliotheek zijn er maar liefst 430 wetenschappelijke studies, cases en papers per specialisatie te vinden.

 

Naar de bib!

1. Surf naar de bibliotheek
2. Selecteer links uw domein
3. Raadpleeg alle wetenschappelijke info

Specifiek voor Orthopedie & Traumatologie
Operatietechnieken zijn beschikbaar na het aanmaken van een login.

Dermatologie en plastische chirurgie

Binnen dermatologie en plastische geneeskunde zijn laserbehandelingen reeds ingeburgerd. Zo zijn permanente ontharing, kleine chirurgie of vasculaire behandelingen niet meer weg te denken uit praktijken. Ook de mindset van de patiënten evolueert naar een combinatie van veiligheid, weinig tot geen downtime en doeltreffendheid op lange termijn. Artsen spelen hierin een cruciale rol door te kiezen om te werken met de meest kwaliteitsvolle lasersystemen.

Raadpleeg 224 artikels rond lasers binnen dermatologie en plastische chirurgie. Kom alles te weten rond ontharing, cellulitis, tattooverwijdering, huidverstrakking, enz. alsook de resultaten met verschillende lasertypes.

Gynaecologie

Gynaecologische problemen situeren zich nog vaak in de taboesfeer. Een huisarts en gynaecoloog zijn gesprekspartner bij uitstek, maar ook daar is de drempel voor de patiënt vaak te groot. . Anticiperen op problematieken is dan ook aangewezen indien er een gepaste oplossing voor handen is. Veel voorkomende problemen zijn vulvovaginale atrofie, urinaire (stress) incontinentie, prolapse, het VRS- Vaginal Relaxation Syndrome, dyspareunie, vulvodynie of verschillende indicaties die het Genitourinary Syndrome of Menopause (GSM) omvatten.

Meer info in de 25 artikels in onze wetenschappelijke bibliotheek.

Orthopedie & traumatologie

We brengen steeds de laatste nieuwe orthopedische hulpmiddelen en producten op de markt en focussen ons op nieuwe technologieën waardoor we een pionier zijn in ons vakgebied. Onze missie bestaat eruit om patiënten dynamisch en actief te houden met het oog op de verbetering van QOL. Kwaliteit staat voor ons centraal, zowel voor de zorgverstrekker als de patiënt.

→ Check 133 artikels rond fracturen, indicaties en implantaten.

Daarnaast staan er onder een gesloten omgeving ook enkele operatietechnieken. Maak hiervoor éénmalig een login aan om deze te consulteren.

Revalidatie

BeMedico richt zich binnen de revalidatie zowel naar de upper- als lower-limb gaande van neuro-orthesen tot staprobots. Met ons revalidatie aanbod ondersteunen, verbeteren en verdelen we innovatieve technologie die het onmogelijke weer ‘gewoon’ maakt en patiënten een nieuw,
langer en – vooral – beter leven geeft.

→ Artikels specifiek rond FES beschikbaar in de bibliotheek.

Tandheelkunde

Tandheelkundige lasers hebben een revolutie teweeggebracht in de tandheelkunde met behandelingen die sneller, effectiever en bevredigender zijn voor patiënten en behandelaars. Tegenwoordig bestaan er tal van lasers binnen (conservatieve) tandheelkunde die zich richten naar verschillende domeinen gaande van periodontitis, implantologie, chirurgie tot bleaching.

Ontdek er alles over in 37 artikels.

Urologie

Binnen urologie staan wij gekend als een distributeur van niersteenverbrijzelaars en medische lasers van het merk Dornier Medtech. Ons gamma urologie is gefocust op de behandeling van nierstenen en benigne hypertrofie van de prostaat.

Check de wetenschappelijke bibliotheek voor meer info.

Na het lezen van de artikels nog vragen of feedback?

Deel deze post op: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Contacteer ons

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.