Product in de kijker: WALKAIDE II

Elske Van Doornum getuigt over haar ervaring met WALKAIDE II

WalkAide II is een hoogtechnologische neuroprothese die patiënten met een drop- of klapvoet helpt om weer vlot te stappen. Maar hoe werkt dit precies en wie komt ervoor in aanmerking?

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

Leo Hessels

Orthopedisch instrumentenmaker van opleiding en al 10 jaar verantwoordelijke voor elektrostimulatie in de BENELUX bij BeMedico, vertelt er alles over.

Wat is WalkAide II?
WalkAide is een technologiesysteem van Innovative Neurotronics uit de Verenigde Staten. Het systeem is op de markt sinds 2006 en sindsdien werd het voortdurend verbeterd. De nieuwste en sterk verbeterde versie verdelen we sinds 2019. De Walkaide II heft de voet op door onrechtstreekse stimulatie van de eigen spieren en past zich constant aan aan het looppatroon van de patiënt en aan de behoefte tijdens het wandelen. Ook trappen nemen en zijwaarts bewegen gaat zonder problemen.

Wie komt in aanmerking voor WalkAide II?
WalkAide II werkt voor patiënten (of mensen?) met letsels aan het centraal zenuwstelsel (CNS): hersenverlammingen, onvolledige dwarslaesie, CVA, erfelijke spastische paraelegie, hersenletsels en MS. Een goede richtlijn is even testen of je je tenen nog naar je toe kan trekken, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt. Wij bieden ook de mogelijkheid om de WalkAide II eens uit te testen via een van onze partners. Zo kan je zelf ondervinden of het werkt.

Hoe werkt het?
MS tast de myelinesched rond de zenuwen aan. Het signaal vanuit de hersenen om je voet op te tillen, is er nog, maar het komt verzwakt aan bij je voet. WalkAide II stuurt via sensortechnologie lokaal een signaal naar de peroneale zenuw. Zo wordt je voet op het juiste moment opgetild en ontstaat er een natuurlijk looppatroon. Door het natuurlijk looppatroon te herstellen, worden spieren en botten sterker, verbetert de bloeddoorstroming en wordt lopen minder vermoeiend.
Via de bijhorende smartphone applicatie kan je je eigen verbetering in looppatroon meten en volgen. Het gebruik hiervan is echter niet noodzakelijk.

Wat zijn de voordelen?
WalkAide II is gemakkelijk te plaatsen, klein, veilig en sterk. Bovendien is het vrijwel onzichtbaar onder kledij. Een ander voordeel is dat de WalkAide II volledig onderhoudsvrij is, er zijn dus geen onderhoudskosten (zoals electrodes, …) achteraf. En als laatste is het ook mooi meegenomen dat in veel gevallen de WalkAide II vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Als patiënt Walkaide II testen?

Vul het formulier hieronder in, en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

"Een goede investering in levenskwaliteit!"
BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional
Elske Van Doornum
WalkAide II patiënte
WALKAIDE II

Wil je meer informatie over dit product?