Afl. 1 | Een blik achter de BeMedico schermen

Met Chairman Bob Geerts en CEO Dominique Soetaert

10 januari 2024

In deze eerste aflevering werpen BeMedico Chairman Bob Geerts en CEO Dominique Soetaert een blik op het ontstaan en de groei van BeMedico door de jaren heen.

Ontdek in de podcast hoe de volleybalblessure van Bob leidde tot het ontstaan van een innovatief bedrijf en hoe Dominique de missie en visie van BeMedico naar nieuwe hoogtes tilde.

Geïnterviewden:  Bob Geerts (Chairman), Dominique Soetaert (CEO)
Interviewer: Jan Smekens, Arendsoog 

Productaanbod dat inspeelt op de noden van artsen.

Gestart in de technische orthopedie, begonnen we al snel de distributie uit te breiden naar andere sectoren. Stelselmatig vulden medical devices (o.a. lasers) voor dermatologie en de implantaten het aanbod verder aan. Later volgden ook urologie en oncologie.

De meeste van die medical devices belandden in het aanbod via artsen die sterke voorstander waren van producten die niet op de Belgische markt werden aangeboden. BeMedico vulde het gat in de Belgische markt (later Benelux) op door als distributeur op te treden voor die specifieke producten. Dankzij de samenwerking met artsen haalde BeMedico verschillende mooie lijnen binnen.  

In deze eerste aflevering werpen BeMedico Chairman Bob Geerts en CEO Dominique Soetaert een blik op het ontstaan en de groei van BeMedico door de jaren heen.

Artsen hebben de kennis, wij bieden een luisterend oor en verdelen vervolgens de producten die hun werkprocessen efficiënter maken.

Een nieuwe wind in het bedrijf met CEO Dominique Soetaert.

In 2021 nam Dominique Soetaert het roer van BeMedico over van Bob. Als succesvolle en gedreven KBC-bankier werkte Dominique samen met heel wat ondernemers en na 10 jaar bij KBC prikkelde het om ook zelf dat ondernemerschap aan te gaan. Zo verdiepte Dominique, die reeds verschillende jaren de financiële kant van BeMedico met Bob besprak, zich verder in de andere aspecten van het bedrijf.

De stap van een ietwat koude wereld naar de warme gezondheidszorg voelde voor hem juist aan. Dominique bracht nieuwe impulsen en structuur mee en stelde de missie en visie van het bedrijf op scherp.

Hij wou vooruit en dat merkte het BeMedico team ook. Ze stonden er dus ook volledig achter dat hij mij zou opvolgen.

Het recept voor succes: een combinatie van trouwe experts en duidelijke waarden.

Veel medewerkers bij BeMedico werken al jarenlang bij het bedrijf. De markt- en klantenkennis is daardoor zeer diep geworteld. Door toevoeging van een duidelijke branding, missie, visie en waarden, profileert BeMedico zich nu nog duidelijker als professionele speler op de markt. BeMedico is niet de grootste speler op de markt, maar dat kent ook een duidelijke meerwaarde. Door op die manier te werken, hangt het bedrijf ook niet vast aan bepaalde merken of producten.

Wij hebben de wendbaarheid van een kleine KMO die snel beslissingen kan nemen, maar beschikken daarnaast ook over die grote schaal die nodig is om een breed aanbod te kunnen verzorgen.

In deze eerste aflevering werpen BeMedico Chairman Bob Geerts en CEO Dominique Soetaert een blik op het ontstaan en de groei van BeMedico door de jaren heen.

Beluister en bekijk het volledige interview met BeMedico Chairman Bob Geerts en CEO Dominique Soetaert in onze BeMedico Podcast.

Deel deze podcast via:  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer podcasts

BeMedico Podcast | icoon wit
Afl. 4 | Trends in de (endo-) urologie
Met Dr. Thomas Tailly en Dr. Carl Van Haute
BeMedico Podcast | icoon wit
Afl. 3 | Trends in de orthopedie
Met Dr. Sebastian Faict en Dr. Tom Lootens
BeMedico Podcast | icoon wit
Afl. 2 | 2 jaar BeMedico: het succes achter onze groei
Met CEO Dominique Soetaert en Commercial Director Filip Hijsselinckx

Contacteer ons

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.  

BeMedico Podcast | logo

Zelf komen praten in onze podcast? Laat het weten!

Zelf graag uw vakkennis delen met de wereld? We verwelkomen u graag voor een boeiend uurtje waarin u – al dan niet samen met een andere arts – enkele vragen voorgeschoteld krijgt over de uitdagingen, problematieken en opportuniteiten binnen uw vakgebied. Naast vragen over uw professionele carrière, leren we u ook graag iets persoonlijker kennen.

Interesse? Neem contact op met Carolien Cools via cc@bemedico.be.