HILOTHERM

HILOTHERAPIE ChemoCare CIA

Ter preventie van haarverlies (alopecia)

Chemotherapie kan tot complicaties leiden zoals het hand-voet syndroom en haarverlies. Het risico hierop kan verlaagd worden door het gebruik van HILOTHERAPIE, een speciale thermische methode die complicaties helpt minimaliseren en wordt uit voorzorg toegepast naast de chemotherapie.

Het mobiele hilotherapiesysteem ChemoCare-CIA wordt gebruikt voor fysische thermotherapie, waarbij plaatselijk wordt gekoeld aan een constante temperatuur van 5°C tot 25°C. Het systeem kan verschillende uren na elkaar gebruikt worden bij constante temperatuur zonder temperatuurafwijkingen.
Hilotherm ChemoCare-CIA wordt profylactisch gebruikt voor de koeling van de hoofdhuid en vermindert of voorkomt haaruitval als gevolg van chemotherapie, wat zonder koeling wel zou optreden.

Wenst u meer informatie over dit product?     

Bij chemotherapie worden alle snel delende lichaamscellen aangevallen. Haarcellen delen het op één na snelst in het menselijk lichaam en daarom veroorzaken veel chemotherapiemiddelen haaruitval (alopecia). Ze vallen de haarfollikels aan tijdens de groeifase en veroorzaken haaruitval ongeveer twee weken na het begin van de chemotherapie. Door de hoofdhuid te koelen, kan de schade die chemotherapie aan de haarfollikels toebrengt, worden beperkt. Door de temperatuur van de hoofdhuid meteen voor, tijdens en na de chemotherapie met enkele graden te verlagen, wordt de bloedtoevoer naar de haarfollikels verminderd. Hierdoor wordt haaruitval voorkomen of beperkt.