Endodontie

Endodontie is het behandelen en voorkomen van ziekten aan één of meerdere (wortel)kanalen of wanneer de tandzenuw is aangetast door tandbederf, eventueel onder microscopie en aangevuld met bijkomende beeldvormingstechnieken.

SSP en SWEEPS® endodontische laserbehandeling pakt met succes een groot nadeel van de klassieke chemo-mechanische behandelingsprocedures aan: het onvermogen om de anatomisch complexe wortelkanaalsystemen volledig te reinigen, te debrideren en te desinfecteren.

SSP (Super Short Pulse)irrigation (ook bekend als Photon Induced Photo-acoustic Streaming) maakt gebruik van de Er:YAG laser om niet-thermische foto-akoestische golven te creëren binnen de reinigings- en debrideringsoplossingen in het tandkanaal. Na deze foto-akoestische behandeling worden de kanalen en subkanalen schoon achtergelaten en zijn de dentale tubuli smeerlaagvrij.

De nieuwste SWEEPS® (Shock Wave Enhanced Emission Photo-acoustic Streaming) Er:YAG laser verbetert de irrigatie en desinfecterende werking. Door het gebruik van gesynchroniseerde ultrakorte pulsen wordt een versnelde uitbarsting van laser-geïnduceerde bubbels bereikt, wat leidt tot een verbeterde schokgolfemissie, zelfs in de smalste wortelkanalen.

Een groot voordeel van de SSP- en SWEEPS®-technologieën ligt in de eenvoudige positionering van de cavitatiebron (de laseruitstralende vezelpunt) in de pulpkamer, op een veilige afstand van het apicale eindpunt. Deze positie maakt gelijktijdige irrigatie mogelijk in de gehele endodontische geometrie, onafhankelijk van de anatomie van het wortelkanaal en zonder het risico van apicale extrusie. Met SSP en SWEEPS® irrigatie wordt het irrigatiemiddel in het hele wortelkanaalsysteem geleverd, ook in de zijkanalen en de dentale buizen.

SSP- en SWEEPS® zijn zeer effectieve oplossing voor de moderne endodontie. De behandelingen kunnen enkel uitgevoerd worden met met Fotonalasers, nl. LightWalker Line® en SkyPulse Line®.

Bekijk de SWEEPS werking.

Bekijk ons aanbod voor endodontie:  

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

SkyPulse

Compacte & gebruiksvriendleijke Er:YAG laser op maat van uw praktijk

BeMedico - Verdeler van innovatieve producten voor de medische professional

LIGHTWALKER ST-E

Dentale Er:YAG Laser voor Harde en zachte Weefsels

LightWalker

LightWalker®

Bent u geïnteresseerd in één van onze lasers, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Benieuwd voor welke andere indicaties BeMedico dentale lasers aanbiedt?

Recente wetenschappelijke artikels